perjantai 21. helmikuuta 2014

Metsän voima

Kirjoitin pari viikkoa sitten, miten eteen tulevat poikkeavat näkymät ihmetyttävät. Ne ovat erilaisia, mutta muodostavat yhdessä jatkokertomuksen, eheän kokonaisuuden.

Kehon kuuntelun oppaan (Vapa, Peltoniemi & Perälä 2011) työstäminen muutama vuosi sitten sanoitti sen, mitä siihen asti intuitiivisesti tekemäni kuunteleminen itse asiassa on: ensin oman kehon, oman itsen kuuntelua ja sitä kautta myös toisen ihmisen kuulemaan oppimista.

Harmoninen kaikkeus -kirjan (Lakanen 2012) kustannustoimitusta tehdessä ajatukset taasen liikkuivat välillä valovuosien päässä maasta, avaruudessa, mutta sen jälkeen kuitenkin yhtä tukevasti maan pinnalla ja luonnossa. Kirjan ydinajatus on luonnon pyrkimys harmoniaan, kaikissa muodoissaan, eheänä kokonaisuutena.

Voimapaikka. Kuva: P. Peltoniemi.

Vuosi sitten vuoden vaihteessa sai ensi-iltansa Metsän tarina -elokuva. Se kertoo vanhasta metsästä polkuineen, metsän merkityksestä ihmiselle sekä entisajan ihmisen maailmankuvasta - sanalla sanoen kunnioituksesta ja rakkaudesta metsää kohtaan. Myös tekijöiden asenne metsää kohtaan välittyi elokuvasta, pidin siitä myös siksi. Aitous palkitaan aina.

Sama metsän tarina -teema jatkuu nyt työn alle menevässä, keväällä ilmestyvässä kirjassa. Siinä kerrotaan keijuista, maahisista ja metsänhengistä. Sen pääosassa on luonto, ennen kaikkea metsä asukkaineen, mutta pohjimmiltaan luonnon harmonia ja sen kuuntelu.

Käsikirjoituksen luettuani olen iloinen, että se on tullut työstettäväkseni. Metsä on voimavaramme ja -paikkamme, olemme vieläkin osa luontoa, osa metsää. Metsä ansaitsee suojelumme ja kunnioituksemme.


Viitteet

Heinonen, Tuulia (2014). Tähtien lapsia, enkelimäisiä olentoja. Kurikka: Valmiixi.

Lakanen, Ensio (2012). Harmoninen kaikkeus - HUT, Kaiken teoria. Kurikka: Valmiixi.

Metsän tarina (2012). Elokuva, tuottaja: Marko Röhr / MRP Matila Röhr Productions, ohjaus: Ville Suhonen & Kim Saarniluoto, käsikirjoitus: Ville Suhonen, kuvaus: Hannu Siitonen, Mikko Pöllänen & Teemu Liakka, äänisuunnittelu: Juha Hakanen, leikkaus: Kim Saariluoto, musiikki: Panu Aaltio, kotimainen levittäjä: Oy Nordisk Film Ab.

Vapa, M., Peltoniemi, P. & Perälä, S. (2011). Kehon kuuntelun opas. 2. painos. Kurikka: Valmiixi.

 © P. Peltoniemi.

Julkaistu 21.02., päivitetty (linkkejä lisätty) 26.05.2014. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti