keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Yhteys maahan - yhteys luontoon

Oletko joskus kävellyt paljain jaloin märällä hiekalla tai kasteisella nurmikolla ja huomannut pistelyä tai kihelmöintiä jaloissa tai säärissä? Tai lämmön- ja hyvänolontunteen nousevan kehoosi? Tunne on peräisin luonnollisesta, sähköisestä energiasta, jota on kaikkialla maan pinnalla.

Kyse on maadoittumisesta, yhteyden ottamisesta maahan. Maan pinta on täynnä luonnollista, sähköistä energiaa. Maadoittuminen palauttaa ja ylläpitää keholle luonnollisinta sähköistä tilaa, mikä edistää terveyttä ja toimintakykyä. (EarthingOriginal 2013.)

Kirja maadoittumisesta ilmestyi ensimmäisen kerran englanniksi vuonna 2010 ja kaksi vuotta myöhemmin suomeksi (Ober ym. 2012). Se on käännetty jo 17 kielelle, joten maadoittuminen on noussut yhä useamman tietoisuuteen ympäri maailmaa. Pian ilmestyy kirjan 3. tarkistettu ja laajennettu suomenkielinen painos.

Yhteys luontoon. Kuva: P. Peltoniemi.

Maadoittuminen on siis yksinkertaisesti itsensä yhdistämistä maan pinnan kanssa istumalla tai kävelemällä paljain jaloin. Tai kuten länsimainen ihminen voi asian ratkaista, nukkumalla maadoittavalla lakanalla. (EarthingOriginal 2013.)

Ihmiset ovat kautta historian kävelleet paljain jaloin ja nukkuneet maan kamaralla tietämättä sen tarkemmin, että kosketus maahan siirtää kehoon luonnollisen sähköisen varauksen. Monet kulttuurit ovat kunnioittaneet yhteyttä maahan ja niiden viisaat ovat tienneet, että maa sisältää parantavaa voimaa. Kuitenkin vasta tällä vuosisadalla geo- ja biofysiikan, sähkötekniikan ja -fysiologian sekä lääketieteen asiantuntijat ovat tutkineet tätä yhteyttä ja selittäneet sen merkitystä ihmisen terveydelle. He ovat todenneet, että maan energia tasapainottaa kehoa, mikä voi vähentää tulehdusta ja kipuja.

Nykyinen elämäntyyli eristää meidät maasta ja sen energiasta kumi- ja muovipohjaisilla kengillä, emmekä tietenkään enää nuku maassa. Fyysisen kosketuksen puuttuminen maahan näyttää häiritsevän fysiologiaamme, mikä aiheuttaa tulehdusta, särkyjä, väsymystä, stressiä ja huonounisuutta. Yhteyden palauttaminen maahan lievittää oireita ja jopa poistaa niitä. Leikkauksesta, vammasta tai vaativasta urheilusuorituksesta palautuminen nopeutuu. Ihmiset nukkuvat paremmin, ovat tarmokkaampia ja voivat paremmin.

Maadoittuminen-kirjan ovat kirjoittaneet kaapelitelevisioteollisuuden uranuurtaja Clinton Ober, kardiologi, kirjailija ja sähkölääketieteen asiantuntija Stephen Sinatra ja terveyskirjailija Martin Zucker. Kirja kertoo, kuinka Ober löysi maan luonnollisen energian parantavan voiman käytettyään vuosia sen tieteelliseen todentamiseen.

Tohtori Sinatra pitää maadoittumista suurimpana läpimurtona 40 vuotta kestäneellä urallaan kardiologina. "Mahdolliset edut aivoille, sydämelle, lihaksille, immuniteetille ja hermostolle - koko elimistölle ja vanhenemisen hidastamiseen - ovat valtavat", hän sanoo ja pitää asiaa myös lääketieteen kannalta isona. Maadoittuminen on yksinkertainen, tehokas ja kustannuksia alentava keino yleisiin sairauksiin ja kipuihin.

Kirjassa esitetyt maadoittumista koskevat tutkimukset selittävät, kuinka kosketus maahan vähentää kroonista kipua, stressiä ja parantaa unta. Ympäri maapallon tämän ovat kokeneet tuhannet ihmiset, joiden elämäntapaan maadoittuminen on kuulunut vuosikymmeniä. Kirja esittää todisteita, joiden mukaan fysiologiassa tapahtuu merkittäviä, hyviä muutoksia osoituksena elimistön uudistumisesta ja terveemmästä toiminnasta. (Ober ym. 2018.) Maadoitustutkimuksista on julkaistu myös katsaus arvostetussa ympäristöterveyden lehdessä (Chevalier ym. 2012).

Maadoittumista ei suotta pidetä kirjassa kaikkien aikojen tärkeimpänä terveyslöytönä. Se saattaa olla terveydellemme yhtä perustavanlaatuista kuin auringonvalo, ilma, vesi ja ravinteet. (Ober ym. 2018.)

Maadoittuminen herättää mielenkiintoisen kysymyksen: Onko kosketuksen puute maahan kroonisen tulehduksen syy nyky-yhteiskunnassa? Tulehdusta pidetään yhä useammin kroonisen kivun ja suurimpien terveyshäiriöiden pääsyynä mukaan lukien sydän- ja verisuonitauti, diabetes, nivelrikko, Alzheimerin tauti ja syöpä. Suora fyysinen kosketus maahan näyttää sammuttavan tulehdusta, kun negatiivisesti varautuneita elektroneja, joita on kaikkialla maan pinnalla, siirtyy kehoon, missä ne neutraloivat positiivisesti varautuneita haitallisia vapaita radikaaleja, jotka liittyvät krooniseen tulehdukseen. (Ober ym. 2018.)

Yhteys maahan. Kuva: P. Peltoniemi.

Maadoittuminen siis yhdistää meidät luontoon - terveyden ja paranemisen lähteeseen. Löytäisipä yhä useampi kaiken sen hyvän, mitä luonto meille tarjoaa! Se on aivan yhtä tarpeen talvipakkasilla kuin jälleen kevään koittaessakin.


Viitteet

EarthingOriginal (2013). What is Earthing? Video 27.03.2013. YouTube. Saatavilla: https://www.youtube.com/watch?time_continue=100&v=Z4F8mterVGE

Ober, Clinton, Stephen Sinatra & Martin Zucker (2018). Maadoittuminen - kaikkien aikojen tärkein terveyslöytö. 2. tarkistettu ja laajennettu painos. Kurikka: Valmiixi.

Chevalier, Gaétan, Stephen T. Sinatra, James L. Oschman, Karol Sokal & Pawel Sokal (2012). Earthing: Health Implications of Reconnecting the Human Body to the Earth's Surface Electrons. Journal of Environmental and Public Health, Volume 2012, Article ID 291541, 8 pages. Saatavilla: http://www.hindawi.com/journals/jeph/2012/291541/

© P. Peltoniemi.

Päivitetty 10.11.2022.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti