maanantai 22. tammikuuta 2018

Kirja-arvostelu: Jukka Lilja kiehtovan kehrääjän jäljillä

Luontokuvaaja Jukka Liljan Kehrääjä - siivet pystyssä -kirjan arvostelu ilmestyi sanomalehti Ilkassa ja Pohjalaisessa 17.01.2018. Arvostelun on kirjoittanut Jussi Kleemola.

"Oletko nähnyt kehrääjälinnun vilahtavan kesäillan hämärtyvällä yötaivaalla, kuullut sen kehräävää laulua tai voimakkaita siivenläiskytyksiä koiraitten keväisellä soidinlennolla?" Kleemola kysyy ja toteaa, että todennäköisesti vain harvat meistä ovat havainneet tätä maastoon naamioituvaa lintua.


Jukka Lilja tutustui kehrääjään jo 1980-luvulla tehdessään luontodokumenttielokuvia MTV:lle ja Yleisradiolle. Lintu on pitänyt luontokuvaajan mielenkiintoa yllä 35 vuotta. Kirja esittelee kehrääjän, suomalaisen kesäyön luonnon ja kuvaajankin mietteitä monipuolisesti 160 sivulla suomen- ja englanninkielisine teksteineen ja kuvineen.

Kirja-arvostelun voi lukea kokonaisuudessaan Ilkan tai Pohjalaisen sivuilta. Luontokirja on tilattavissa kirja- ja verkkokaupoista kautta maan, useista paikallisista kirjakaupoista sekä kustantajan verkkokaupasta.

Lumoavia hetkiä suomalaisessa kesäyössä salaperäisen kehrääjän jäljillä!


Viitteet

Kleemola, Jussi (2018). Yölintu ja sen kuvaaja. Luontokuvaaja Jukka Lilja kokosi 35 vuoden tietämyksensä kehrääjistä kansien väliin. Ilkka 112: 15, 14, 17.01.2018.

Lilja, Jukka (2017). Kehrääjä - siivet pystyssä. Nightjar - Wings Upright. Kurikka: Valmiixi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti