perjantai 19. lokakuuta 2012

Luontokuvia Pohjanmaalta

Vuoden luontokuva 2012 julkistetaan lauantaina Finlandia-talolla Helsingissä. Kilpailussa on kahdeksan sarjaa, joista kustakin on valittu sarjavoittaja. Yleisö ehtii äänestää kilpailun finalisteista omaa suosikkiaan vielä perjantaina.

Lakeudelle ja Lakeuden luontokuvaajille tuli kilpailussa hienosti menestystä. Yhdistyksen jäsenistä 14 sai kuviaan luontokuvakilpailun semifinaaliin ja kaksi ylsi aina finaaliin saakka. Nisäkässarjan voitti yhdistyksen puheenjohtaja Hannu Mänty lepakkokuvallaan.

Semifinaaliin pääsi myös luontokuvaaja Petri Ruostetojan kaksi kuvaa. Hän on kuvannut myös pian ilmestyvän Harmoninen kaikkeus -kirjan kannet: etukannen yösuunnistajan perspektiivin maailmankaikkeuteen ja takakannen tähtitaivaan.

Kurikka-kirjan tekijän, valokuvaaja Petri Kapasen puna-apilakuva sijoittui kasvit-sarjassa seitsemänneksi. Semifinaalissa oli häneltä kaksi muutakin kuvaa, joista toinen julkaistaan Vuoden luontokuvat 2012 -kirjassa ja toinen ensi vuoden kalenterissa.

Semifinaaliin pääsi 944 kuvaa kilpailuun lähetetyistä 10 700 kuvasta. - Onnittelut hienoista saavutuksista!

Ylöspäin. Kuva: P. Peltoniemi.

Kilpailun voittajakuviin sekä paikallisiin esityksiin voi tutustua sunnuntaina Seinäjoella perinteisessä Vuoden luontokuva -maakuntatapahtumassa. Tilaisuuden järjestää Lakeuden luontokuvaajat ry ja sen pääesiintyjänä on Paavo Hamunen Kuusamosta. Hän on toiminut tänä vuonna mm. Vuoden luontokuva -kilpailun yhtenä lopputuomarina.

Yhdistyksen jäsenistä tilaisuudessa esiintyvät Hannu Mänty ja Juha Sajanti. Lisäksi luvassa on Esko Rajalan luontokuvanäyttely, tuote-esittelyitä ja kirjamyyntiä.


Viitteet

Kapanen, Petri & Heli Kapanen (2008). Kurikka . Kurikka: Foto-Kapanen.


Lakanen, Ensio (2012). Harmoninen kaikkeus - HUT, Kaiken teoria. Kurikka: Valmiixi.

© P. Peltoniemi.

Julkaistu 19.10., päivitetty 20.10.2012.

1 kommentti:

  1. Lakeuden luontokuvaajien Hannu Männyn lepakkokuva oli yleisöäänestyksessä ylivoimainen suosikki!

    Ks. lisää http://palkitut.vuodenluontokuva.fi/ .

    VastaaPoista