lauantai 1. joulukuuta 2018

Kirja-arvostelu: Upea kirja kehrääjästä

Luontokuvaaja Jukka Liljan kuvateos Kehrääjä - siivet pystyssä, Nightjar - Wings Upright on arvosteltu Vakka-Suomen Sanomissa. Arvostelun on kirjoittanut Antti Karlin.

- Kehrääjä ja kesäinen yö kuuluvat yhteen. Kokenut luontokuvaaja Jukka Lilja on koonnut monipuolisen kehrääjätiedon ja hienot kuvat yhteen upeaksi kirjaksi, Karlin sanoo.


Moni on kuullut kehrääjän surinan, mutta harva on itse koskaan nähnyt lintua. Lilja on tehnyt yhteistyötä kehrääjän parissa rengastaja Jouni Rinta-Keturin perheen kanssa. Liljan kirjaan on koottu paljon uutta biologista tietoa linnusta ja sen elämäntavoista.

Kehrääjä-kirjan teksti on osin tietokirjamaista, osin kertomuksia eri kuvausmatkoilta ja niiden aikana tavattujen lintujen liikkeistä ja käyttäytymisestä. Karlin pitää erityisesti kirjan kehrääjäkuvista ja kesäyön tunnelmista, jotka niistä välittyvät. Hän kiittää myös päiväkuvia kehrääjästä: upea teos!

Kaksikielinen kuvateos sopii hyvin lahjakirjaksi myös ulkomaisille ystäville. Koko arvostelun pääsee lukemaan täältä. Kehrääjä-kirja on tilattavissa kautta maan kirja- ja verkkokaupoista ja kustantajan verkkokaupasta.


Viitteet

Karlin, Antti (2018). Kehrääjä - siivet pystyssä. Vakka-Suomen Sanomat 13.07.2018. 

Lilja, Jukka (2017). Kehrääjä - siivet pystyssä. Nightjar - Wings Upright. Kurikka: Valmiixi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti