keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Helienda Toivio: Santiagon Camino - Tie Henkiseen Kotiin

Helienda Toivio on Santiago de Compostelan pyhiinvaeltaja, joka on seurannut johdatusta Pohjois-Espanjaan, ja saanut sieltä arvokkaan vastauksen. Tätä vastausta, rakkauden olotilaa, jumalallista rakkautta, hän on jakamassa maailmalle. Taustalla on oma valaistumiskokemus sekä ymmärrys siitä, mitä rakkauden olotila tarkoittaa maan päälle jokapäiväiseen elämään tuotuna.

Santiagon Camino – Tie Henkiseen Kotiin on kaksitasoinen matkakertomus. Sen alkuosa kertoo konkreettisesta matkasta kotiin uuteen maahan, Toivion pyhiinvaelluksista, muutosta Espanjaan sekä hänen elämästään Finisterrassa ja Muxíassa. Kirjan toinen osa kuvaa sisäisen tien löytymistä sielun kotiin – uusien ymmärrysten ja uhrauksien kautta.

Miten irrottautua omasta mielestä ja päästä ihmisyydestä vapauteen? Millaiseksi elämä muuttuu, kun on oman minän löytymisen kautta löytänyt sielun kodin? Oivalluksena on lopettaa elämisen näytteleminen ja kohdata se sydän, kuka oikeasti on. Henkisyys on tässä hetkessä. Rakkaus itseä kohtaan avaa tien suurimpaan rakkauden olotilaan, valaistumiseen.

Kirja on myös henkinen opas pyhiinvaeltajille sekä niille, jotka haluavat löytää syvimmän tarkoituksensa. Se antaa rohkaisua ja uutta näkökulmaa toisenlaiseen elämään ja etsintään: Kuka minä olen? Kuinka löydän täyden vapauden ja luottamuksen? Kuinka elän sydämelläni ja saan lahjaksi elämääni ilon, onnellisuuden ja rakkauden olotilan?

Elämämme tarkoitus on seurata omaa iloamme ja ajatella sydämellämme – kulkea vapauden, ilon, onnen ja rakkauden caminolla, pyhiinvaelluksella.

Klikkaa kuvat suuremmiksi.

Toivio, Helienda (2017). Santiagon Camino – Tie Henkiseen Kotiin. Kurikka: Valmiixi. 202 s. Kannen kuvat: Helienda Toivio ja Andre Bender. ISBN 978-952-5965-49-0 (sis. 4-värikuvia). Suomalaista työtä, painettu Suomessa. UDK 914 tai 13, YKL 46.3 tai 15, paino 290 g, pm-luokka 3. Ilmestymispäivä 8.8.2017.

Jälleenmyyjät:
Tilaukset:
 • 29,75 e/kpl e/kpl (sis. alv 10 %) + postituskulut
 • tilaa
 • toimitus etukäteislaskulla tai postiennakolla
Päivitetty 26.04.2023.

3 kommenttia:

 1. Helienda Toivion uutuuskirja Santiagon Camino - Tie Henkiseen Kotiin löytyy myös Apostolin kyydillä, On Foot -blogista:

  http://kavelija.blogspot.fi/2016/11/camino-de-santiago-suomenkieliset.html

  VastaaPoista
 2. Maanantaina alkoi TV5:lla tanskalainen dokumentti Määränpäänä Santiago de Compostela.

  Ohjelma on uusinta, juuri se, jonka Helienda Toivio näki 3 vuotta sitten - ja jostä hän sai kipinän lähteä vaeltamaan caminoa. Vaelluksesta syntyi tämä ihana kirja!

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon kommentista! Kurkkaa kirjan loppuun, *-merkkien merkitys ilmenee kirjassa käytetyistä lähteistä (tai oikeastaan viitteistä).

  VastaaPoista