maanantai 26. helmikuuta 2024

Kirja-arvostelu: Sairaalapappi-kirja tarjoilee pätkäspagettia

Henki-lehdessä on julkaistu Luin kirjan -palstalla arvostelu kirjailija Tapani Tukiaisen uusimmasta teoksesta, Sairaalapappi - Asiaa ja anekdootteja. Kirjaan on tutustunut ja kirja-arvostelun kirjoittanut Tapio Seppälä.

Seppälä kutsuu Tukiaisen kuvausta pitkästä urastaan mosaiikiksi, pätkäspagetiksi, "jota on helpompaa nauttia kuin pitkää makaronia". Kirjan lyhyet välähdykset eivät muodosta suoranaista juonta, mutta ne päästävät peremmälle papin elämään. Seppälä pitää tätä plussana ja kiittää: "Nootitus on ihanan outoa."

Arvostelu nostaa esille myös Tukiaisen kirjan kuvaaman omaperäisen pohdiskelun siitä, kuinka koko elämä kietoutuu navan ympärille.

- Mihin kirjailija tällä pohdiskelulla oikein viittaa? Kahdeksannen teoksensa maisemiin, Italian Dolomiiteille. Siellä monivaiheinen seminaariviikko länsimaisen teatterin legendasta, Antonin Artaud'stä, huipentuu balilaisen teatterin esityksiin - ja navan ympärille.

Henki-lehden kirja-arvostelun pääsee lukemaan kokonaisuudessaan täältä.

Tukiaisen uusimman romaanin esittely löytyy kotisivuiltamme, samoin kuin Kiireesti nyt, monsieur Artaud! -kirjan esittely. Teokset ovat tilattavissa kirjailijalta tai kirja- ja verkkokaupoista kautta maan sekä kustantajan verkkokaupasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti