perjantai 15. kesäkuuta 2018

Esa Pikkumäki: Tuulinen maa

Matti Harmaalan ruumis löytyi poroerotteluaidan räkkäsuojasta. Oli elokuu 2012, Lontoon olympialaisten ja mustikanpoiminnan aika.

Mies oli asianajaja ja seurakunnan luottamushenkilö, jonka asiat näyttivät päällisin puolin olevan kunnossa. Kuitenkin hänen elämänsä palapelistä tuntui olevan turhan paljon palasia piilossa. Kuka Matti Harmaalan tappoi ja miksi?

Tuulinen maa - Kuka surmasi Matti Harmaalan? on tarina, joka vie lukijansa keskelle Lapin maisemia: vaarojen rinteille, metsiin ja jänkille, mutta myös kaupungin kaduille ja ihmisten arkeen. Sieltä, keskeltä ihmisten elämää, vastauksenkin on löydyttävä.

Kirjan kirjoittaja, rovaniemeläinen Esa Pikkumäki, on omassa työssään pastorina nähnyt ja kuullut monia tositarinoita ihmiselon ihanuudesta, ja kurjuudestakin. Tämän kirjan kertoma ei ole mikään niistä, vaikka todentuntuinen tarina sijoittuukin kirjoittajalle tuttuihin maisemiin. Ajankohtaisuudessaan tapahtumien kulku on kuin suoraan aamun lehden uutisista repäisty. Samalla kertaa niin julkinen ja kuitenkin niin salassa!


Pikkumäki, Esa (2016). Tuulinen maa - Kuka surmasi Matti Harmaalan? Väyläkirjat. 316 s. ISBN 978-952-7168-32-5 (sid., kovakantinen, koko A5). Paino 580 g. Poistunut valikoimista.

Päivitetty 04.01.2023.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti