sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Kirsi Lohtaja: Luontaisesti gluteenittomat reseptit

Kirsi Lohtajan ruokaohjekirjan lähtökohtana on mahdollisimman lisäaineeton ruokavalio, joka on gmo-vapaa ja pääosin luomu. Erityisesti kasvikset ja kananmunat on pyritty hankkimaan luomuna. Ruokaohjeiden lisäksi kirjasta löytyy reseptejä herkutteluun ja leivän tekoon.

Jokainen resepti on maidoton, soijaton, maissiton ja luontaisesti gluteeniton eli yhtä aikaa vehnätön, ohraton ja rukiiton, samoin kuin kauraton, tattariton, amarantiton, seesamiton, keltuaiseton ja leivinjauheeton. Lisäksi ruokavalio on lähes pähkinätön ja pavuton, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Huolimatta käytettävissä olevien raaka-aineiden ja mausteiden rajallisuudesta on lopputulos silti maukasta.

Jauhopuolen raaka-aineita ovat muun muassa hirssi, manteli, kvinoa, kurpitsa ja lupiini. Maidon tilalla ovat manteli-, kookos- ja hirssijuomat. Rasvoista käytössä ovat terveelliset avocado-, neitsytoliivi- ja -kookosöljy sekä kirkastettu voi eli ghee. Lihana resepteissä on lampaan- tai karitsanjauheliha, kana tai kalkkuna. Myös kalaa on päätynyt pöytään. Pastan virkaa toimittavat linssi- ja kikhernepastat. Leivonnassa apuna ovat myös kananmunan valkuainen, alumiiniton ruokasooda, kivennäisvesi sekä psyllium.

Klikkaa kuvat suuremmiksi.

Lohtaja, Kirsi (2017). Luontaisesti gluteenittomat reseptit - luontaisesti gluteeniton, maidoton, maissiton, soijaton. Kurikka: Valmiixi. 82 s. Kuvat: Kirsi Lohtaja. ISBN 978-952-5965-45-2 (kierresid., A5-koko, osa-4-väri). UDK 641/642, YKL 68.2, paino 220 g, pm-luokka 5. Ilmestymisaika 04/2017.
Jälleenmyyjät:
Tilaukset:
  • 27,90 e/kpl e/kpl (sis. alv 10 %) + postituskulut
  • tilaa
  • toimitus etukäteislaskulla tai postiennakolla
Päivitetty 26.04.2023.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti