torstai 21. toukokuuta 2015

Kristian Peltoniemen seikkailu Susiluolalla

Kristian Peltoniemen seikkailukirja nuorille ilmestyi huhtikuun puolivälissä. II etsivää ja salaperäinen luola -kirjan tapahtumat sijoittuvat pohjalaismaisemiin, Karijoelle ja Kristiinankaupunkiin. Kurikka-lehden toimittaja Maria Rikala kävi haastattelemassa häntä kirjan kirjoittamisesta. Jutun pääsee lukemaan täältä.

Jutussa Kristian kertoo kirjan syntymisestä viime syksynä Susiluolalle ja Iso-Kakkoriin tehdyn luontoretken seurauksena: "Kun kävin Karijoella Susiluolalla, tuli sellainen tunne, että siitä aiheesta voisi kirjoittaa kirjan." Neljän kuukauden ja kahden käsin kirjoitetun ruutuvihkon jälkeen hän laittoi tarinan myös koneelle.


Lukijoilta on tullut positiivista palautetta. Kirjassa kaksi etsivää auttavat Seinäjoen poliisia saamaan roistot kiinni, eikä jännitystä puutu. Kirja on nuoren silmin nähtyä 2010-lukua sekä pohjalaisuuden ja kotiseudun arvostamista - siinä oppia aikuisellekin.

Kesälukemiseksi sopiva kirja on saatavilla verkkokaupastamme sekä verkko- ja kirjakaupoista kautta maan. Antoisia lukuhetkiä!

Ystävällisin terveisin
VALMIIXI / Päivi


Viitteet

Peltoniemi, Kristian (2015). II etsivää ja salaperäinen luola. Kurikka: Valmiixi.

Rikala, Maria (2015). Luontoretken seurauksena syntyi seikkailukirja. Kurikka-lehti 37: 3.

Päivitetty (linkkejä) 15.03.2019.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti