tiistai 19. marraskuuta 2013

Eero Peltoniemi lausuu Pietarsaaren Sanomissa ja Kirjamessuilla Seinäjoella

Kauhavalainen murretaitaja Eero Peltoniemi kirjoittaa ja lausuu elämästä niin proosaa kuin runojakin. Pietarsaaren Sanomat haastatteli häntä marraskuun alussa. Jutun on kirjoittanut toimittaja Pirkko Högkulla.


Peltoniemi on tottunut murteen esittäjä ja saanut tunnustusta monissa kilpailuissa. Viime kesänä hän oli voittamassa murteella puhumisen SM-joukkuekultaa takaisin Pohjanmaalle. Omaishoitajan arjesta kertovaa monologiaan hän on esittänyt viitisenkymmentä kertaa monenlaisille kuulijakunnille. Myös uusinta runo- ja lauluesitystä Anna surun koskettaa on jo esitetty muutamia kertoja.

Eero Peltoniemi kiinnostui kirjoittamisesta, lausumisesta ja näyttelemisestä jo 1980-luvun alussa. Hänen tekstejään on julkaistu useissa sanomalehdissä sekä yli kymmenessä antologiassa. Peltoniemen runo- ja murrekokoelma Sanajonon kolketta ilmestyi 2008. Se sisältää myös runon "Omaishoitajan rakkaus", jolla hän sai valtakunnallisessa rakkausrunokilpailussa ainoana kunniamaininnan.

Pietarsaaren Sanomien haastattelussa Eero Peltoniemi kertoo harrastusten lisäksi työnteostaan, lapsuudestaan ja koulunkäynnistä. Häntä voi kuunnella myös Kirjamessuilla Seinäjoella tulevana viikonloppuna. Murretaitaja esittää runoja ja proosaa TarinaTuvassa lauantaina ja sunnuntaina klo 14.30 alkaen.

Antoisia hetkiä runojen ja murretarinoiden parissa!

Ystävällisin terveisin
VALMIIXI / Päivi


Viitteet

Anna surun koskettaa (2013). Runo- ja lauluesitys. Ohjaus: Katja Kujala. Lausunta: Eero Peltoniemi. Kulttuurista muistoja -hanke.

Högkulla, Pirkko (2013). Valo elämään tulee mielen ikkunoista (haastattelu on kahdessa eri osassa). Pietarsaaren Sanomat 08.11.2013, s. 14.

Peltoniemi, Eero (2010). Omaishoitajan arki. Monologi (otteita).

Peltoniemi, Eero (2008). Sanajonon kolketta. Riihimäki: Tekstitalli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti