maanantai 2. syyskuuta 2013

Eero Peltoniemi A-studiossa

Kauhavalainen kirjoittaja, lausuja ja murteen esittäjä Eero Peltoniemi oli YLE TV1:n A-studion haastateltavana maanantaina 02.09.2013. Ohjelma avasi keskustelun vanhusten hoidon tilasta. Miten kohtelemme vanhuksiamme?

Ohjelmasta ei tullut uusintaa päivän muiden uutisaiheiden vuoksi, mutta se on jälleen katsottavissa Yle Areenan puolelta.

Eero Peltoniemen tekstejä on julkaistu useissa antologioissa ja lehdissä, ja hänen kerrontansa on saanut tunnustusta. Hänen runonsa "Omaishoitajan rakkaus" sai kunniamaininnan valtakunnallisessa rakkausrunokilpailussa vuonna 2008. Runo löytyy Peltoniemen Sanajonon kolketta -kokoelmasta.

A-studion haastattelussa Eero Peltoniemi kertoo, mitä omaishoitajuus on ja mitä se omaishoitajan näkökulmasta merkitsee. Hän esittää myös otteita kirjoittamastaan monologista "Omaishoitajan arki". Ajatuksia herättävää monologia hän on esittänyt vuodesta 2010 erilaisille kuulijakunnille opiskelijoista aina poliittisiin päättäjiin asti.

Kannattaa katsoa!

Ystävällisin terveisin
VALMIIXI / Päivi


Viitteet

Peltoniemi, Eero (2008). Sanajonon kolketta. Riihimäki: Tekstitalli.

Peltoniemi, Eero (2010). Omaishoitajan arki. Monologi (otteita).

Yle Ohjelmat: A-studio 02.09.2013, jakso 34/440. Aiheina armeijan tiedotustaistelu asevelvollisuuden puolesta, koulupsykologipula ja eteläpohjalaisen Eero Peltoniemen haastattelu keskustelun avauksena vanhusten hoidon tilasta. Haastattelu katsottavissa jälleen Yle Areenassa.

Orispää, Oili (2013). Miten kohtelemme vanhuksiamme? Yle Uutiset / A-studio.

Julkaistu 02.09.2013, päivitetty 20.01.2014.

7 kommenttia:

 1. Eero Peltoniemen haastattelu omaishoitajuudesta YLE TV1:ssä on jälleen katsottavissa. Ohjelma löytyy Yle Areenan puolelta kesäkuun alkuun asti.

  VastaaPoista
 2. Myös maanantain 20.01.2014 A-studio vanhustenhuollon tilasta on katsottavissa Yle Areenan kautta.

  VastaaPoista
 3. Komiat-lehden uutinen aiheesta vanhustenhoitoon liittyen löytyy täältä.

  VastaaPoista
 4. Aijjoos-kumppanuushankkeen tavoitteena on ikäihmisten hyvinvoinnin vahvistuminen.


  Toimintamalli esiteltiin 19.11.2013 Innomarkkinoilla Helsingin messukeskuksessa. Video tilaisuudesta löytyy täältä .

  VastaaPoista
 5. Ylen uutinen vanhustenhoidon tilasta 20.01.2014 sekä siihen liittyvää keskustelua löytyy täältä.

  VastaaPoista
 6. Viikonlopun uutisista sattui silmään asiaa selvittäneen työryhmän ehdotus: kuntien pitäisi maksaa omaishoidon tukea. Uutisen pääsee lukemaan täältä .

  VastaaPoista