perjantai 17. maaliskuuta 2023

Paungger & Poppe: Kuun vaikutus rakentamiseen

Kuun vaikutus rakentamiseen - oikean ajoituksen taito uudis- ja korjausrakentamisessa sekä puun käsittelyssä on samojen tekijöiden kirjoittama kirja kuin Kuun vaikutus puutarhassa, terveydessä, maanviljelyssä ja metsänhoidossa.

Johanna Paunggerin ja Thomas Poppen toinen suomennettu kirja sisältää tarkat ohjeet, millä kuunvaiheella ja miksi pitää tehdä rakentamisen eri työt - alkaen perustuskuopasta ja salaojituksesta, jatkuen perustuksiin ja betonivaluun, puurakenteisiin ja niin edelleen.

Kirja listaa vaihe vaiheelta talon rakentamisen eri työvaiheet ja seikat, joihin kuu vaikuttaa. Jokaiselle työvaiheelle annetaan paras, melko hyvä, huono ja kaikkein huonoin tekoaika. Kyseessä on vanha ymmärrys siitä, miten vuorovesivoima toimii kaikessa, missä on vettä eli kosteutta. Näillä neuvoilla saat terveen talon, johon vesi ei jää, eivätkä homeet kasva.

Upea kirja, joka ylistää puurakentamista ja terveen rakennuksen merkitystä ihmisen terveydelle! Tärkeä apu homeremontteihin, jotta kosteus todella saadaan pois. Kirja sisältää kuukalenteri-sivut vuosille 2012-2020. Kirjan käyttövuosia on helppo jatkaa lisäkalenterivihkolla, jossa on kuun vaiheet ja eläinratamerkki joka päivälle. Tai halutessasi voit hankkia Wanhan ajan Kuukalenterin!

Klikkaa kuva suuremmaksi. 

Paungger, Johanna & Poppe, Thomas (2014). Kuun vaikutus rakentamiseen - oikean ajoituksen taito uudis- ja korjausrakentamisessa sekä puun käsittelyssä. Vantaa: Yläkuu-kustannus. 127 s. ISBN 978-952-99624-5-7 (sid., pehmeäkantinen, koko 158x230 mm). Pm-luokka 5.

Tilaukset: 
  • 34,00 e/kpl (sis. alv 10 %) + postituskulut 
  • tilaa 
  • toimitus etukäteislaskulla tai postiennakolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti