tiistai 22. lokakuuta 2019

Paungger & Poppe: Kuun vaikutus puutarhassa, terveydessä, maanviljelyssä ja metsänhoidossa

Kuun vuorovesivoimat liikuttavat valtameriä, maankuorta ja ilmakehää sekä hienovaraisemmin havaittavina muutoksina kaikkea elävää luonnossa: tämä rytmi näkyy puutarhassa, maanviljelyssä, metsänhoidossa, rakentamisessa, kotitöissä ja myös omassa hyvinvoinnissamme. Perimätietoa seuraamalla opit havaitsemaan nämä muutokset ja hyödyntämään niitä jokapäiväisessä elämässäsi.

Huomaat tuoreen ja kuivan ajan; maan päällisen ja maan alaisen kasvun ajan seuraamalla Kuun vaiheiden kiertoa. Löydät eri kehonosien parhaat hoitoajat seuraamalla Kuun nousua korkeammalle radallaan ja sen laskua taivaalla ratansa matalimpaan kohtaan. Kuun aseman korkeus vaikuttaa myös kasveissa ja sadonkorjuussa.

Luonnossa on paras, lähes yhtä hyvä ja huonoin hetki monien eri töiden tekemiselle. Tämän kirjan avulla opit valitsemaan parhaan mahdollisen. Oikean ajankohdan valitseminen joka työlle on ollut ennen niin tärkeää, että se on muodostanut kaikille tutun sananlaskun: "Odottaa kuin kuuta nousevaa."

Kirjan kirjoittaja Johanna Paungger on yksi tirolilaisen maanviljelijäperheen kymmenestä lapsesta. Itävallan Alppien rinteillä tieto Kuun vaikutuksesta on säilynyt elävänä vuosisatoja ja siirtynyt sukupolvelta toiselle arkipäivän elämässä itse nähtynä ja koettuna. Aviomiehensä Thomas Poppen kanssa Paungger on saattanut tämän perimätiedon kirjaksi, joka on käännetty jo kymmenille kielille ja jota on myyty yli 3 miljoonaa kappaletta. Kirja sisältää kuukalenterisivut vuosille 2009-2025. Upea tietopaketti Kuun vaikutuksista on nyt valikoimissamme!

Klikkaa kuvat suuremmiksi.

Paungger, Johanna & Poppe, Thomas (2018). Kuun vaikutus puutarhassa, terveydessä, maanviljelyssä ja metsänhoidossa. Vantaa: Yläkuu-kustannus. 187 s. ISBN 978-952-99624-4-0 (sid., pehmeäkantinen, koko 158x230 mm). Pm-luokka 5.

Tilaukset:
  • 34,00 e/kpl (sis. alv 10 %) + postituskulut 
  • tilaa 
  • toimitus etukäteislaskulla tai postiennakolla
Julkaistu 18.03.2023.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti