maanantai 5. helmikuuta 2018

Verianalyysista tukea oman terveyden hoitamiseen

Tiedätkö, mitä verikuvaus tarkoittaa? Tai miten sen antamia tietoja voi käyttää oman terveytensä hoitamisen tueksi?

AlfaTV ja Järviradio haastattelivat tammikuun lopussa verikuvaajia. Ohjelman vieraina olivat mm. Suomen Verikuvaajat ry:n puheenjohtaja Irene Koivumäki, verikuvausohjelmistojen suunnittelija FM Mikko Vapa ja verimikroskopisti LitM Aarni Kimmo. Tallenne on katsottavissa täältä.

Ohjelmassa verikuvaajat esittelevät kuvauksen ja analyysin. Konenäköistettyä kuivaverikuvausta ollaan nyt viemässä myös ulkomaille. Tallinnassa järjestetään verikuvaajakoulutus 26.02.-01.03.2018. Kutsu koulutukseen löytyy täältä.


Aiheesta tehty kirja Puhdas veri - terveyden perusta ilmestyi vuonna 2011. Sen jälkeen siitä on otettu jo toinen ja kolmaskin laajennettu painos.

Kirja perustuu muun muassa Mikko Vapan työhön verimikroskopistina ja ravitsemuksellisena neuvojana sekä hänen keräämäänsä tutkimusaineistoon. Hän on tehnyt verimikroskopiaa ja -kuvausta yli kymmenen vuoden ajan.

Kirja kertoo, millaista tietoa elävän veren ja kuivaveren analyyseilla voidaan saada kehon tilasta. Se antaa myös ohjeita omatoimiseen terveydenhoitoon ravitsemuksen ja liikunnan avulla ja sopii kaikille itsehoidosta kiinnostuneille. Tekstejä löytyy runsaasti myös sivuiltamme.

Vastuu terveydestäsi on sinulla. Ota se käsiisi!

Ystävällisin terveisin
VALMIIXI / Päivi


Viitteet

A-permanto (2018). Kansan kesken. Vk 5: Verikuvausta, remontointia ja hotelli. 02.01.2018.

Vapa, M., Peltoniemi, P. & Vapa, M. (2013). Puhdas veri - terveyden perusta. 3. painos. Kurikka: Valmiixi.

13.02.2018, päivitetty 07.11.2023.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti