lauantai 5. marraskuuta 2016

Kirja-arvostelu: Pelttarin Karamellikuninkaat elävästi kirjoitettu

Pirkkalaiskirjailija Tuula Pelttarin uusin romaani Karamellikuninkaat ja unien valtakunnat ilmestyi heinäkuussa. Kirja on arvosteltu juuri ilmestyneessä Ultra-lehdessä. Arvostelun on kirjoittanut Ilona Kanto.

Kirjailijan esikoisromaani, Egypti-aiheinen Anuba, jumalten tytär, julkaistiin vuonna 1981. Kirjan tarina jatkuu Karamellikuninkaiden Egypti-osuudessa. Se kertoo Sinuhe egyptiläisestäkin tutusta farao Ekhnatonista ja tämän neljännestä tyttärestä, Pienestä Auringosta. Kirjan toinen osa sijoittuu Jukataniin, Maya-kulttuuriin.

Arvostelun mukaan Pelttarin kirja on dekkarimainen - siinä on jännitteitä, eikä lukija pääse pitkästymään. Myös kirjan kuvaus saa kiitosta: "Tarina tuntuu filmiltä: kaikki on elävästi kirjoitettu ja se kaappaa mukaansa." Arvostelu lilmestyi Ultra-lehdessä ja se on luettavissa Kuudesaisti.net-sivustolta.

Pelttari on saanut hiljattain muutakin tunnustusta. Rajatiedon yhdistys ry myönsi hänelle stipendin "ansiokkaasta elämäntyöstä näkijänä, taiteilijana ja kirjailijana".

Onnittelut kirjailijalle - kannattaa tutustua Karamellikuninkaisiin!


Viitteet

Kanto, Ilona (2016).  Tuula Pelttari: Karamellikuninkaat ja unien valtakunnat. Ultra-lehti 10/2016. Saatavilla: Kuudesaisti.net 

Pelttari, Tuula (2016). Karamellikuninkaat ja unien valtakunnat. Kurikka: Valmiixi.

RTY ry:n myöntämät stipendit vuonna 2016. Ultra syys-extra 2016.

Päivitetty 01.05.2023.

1 kommentti:

  1. Ilona Kannon kirjoittaman arvostelun kirjailija Tuula Pelttarin kirjasta voi lukea myös täältä: http://www.kuudesaisti.net/takakansi/tuula-pelttari-karamellikuninkaat-ja-unien-valtakunta

    VastaaPoista