maanantai 2. toukokuuta 2016

Tuula Pelttari: Karamellikuninkaat ja unien valtakunnat

Pirkkalaiskirjailija Tuula Pelttarin odotettu neljäs romaani, Karamellikuninkaat ja unien valtakunnat, on ilmestynyt. 15-vuotiaana aloitettu käsikirjoitus jatkaa kirjailijan esikoisteoksen, Anuba, jumalten tytär (1981), teemaa.

Pelttarin elämän johtotähtenä on ollut lapsuudesta lähtien muinainen Egypti ja myöhemmin myös Maya-kulttuuri. Ne ovat heijastuneet kirjailijan piirroksiin jo varhaislapsuudessa ja myöhemmin koulu- ja työelämässä taiteeseen, maalauksiin ja savitöihin, samoin kuin radio-ohjelmaan ”Anubiksen aika” ja Ylämaalla niin kutsutussa Pyramidipitäjässä olleeseen taiteilijakotiin, Villa Anubaan. Pelttari on toiminut pitkään muun muassa kirjakriitikkona erityisesti Ultra-lehdelle.

Pelttarin uusin kirja on erilainen elämäkerta. Se ulottuu kirjailijan voimakkaisiin uniin menneiden elämien tähtihetkistä, jotka eivät ole päästäneet häntä rauhaan. Unien, enkelien ja jälleensyntymien kavalkadi on erikoinen lukukokemus, jolle antaa hohtoa unien ja kokemusten sanoma sekä lapsuudesta saakka tehdyt muistiinpanot, jotka kehittyivät kirjaksi. Muistamiselle on osattava raivata tilaa, se palkitsee yllättävällä tavalla.

Klikkaa kuvat suuremmiksi.

Pelttari, Tuula (2016). Karamellikuninkaat ja unien valtakunnat. Kurikka: Valmiixi. 272 s. Kansien ja sisuksen kuvat: Tuula Pelttari. ISBN 978-952-5965-35-3 (kuvitettu). UDK 894.541, YKL 84.2. Paino 340 g, pm-luokka 4. Ilmestymisaika 07/2016.

Jälleenmyyjät:
Tilaukset:
  • 29,75 e/kpl  uusi hinta 25,00 e/kpl  (sis. alv 10 %) + postituskulut
  • tilaa
  • toimitus etukäteislaskulla tai postiennakolla
Päivitetty 01.05.2023.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti