sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Luontaista terveyttä suolasta ja savesta

Kaksi viimeisintä Luontaisterveys-lehteä sisältää paljon tietoa verianalyysista. Toisessa jutussa asiaa lähestytään painonhallinnan, toisessa hiivasyndrooman näkökulmasta. Jutut on kirjoittanut Merja Kiviluoma.

Verimikroskopisti Mikko Vapa on tehnyt elävän veren ja kuivaveren analyyseja vuodesta 2006 lähtien. Hänen mukaansa painon noustessa usein myös elämäntavat muuttuvat: liikkuminen vähentyy ja valvominen lisääntyy, samoin kuin tupakointi, kahvinjuonti ja lääkkeiden käyttö. Tämä lisää elimistön happokuormaa. Myös uupumus ja unettomuus voivat lisääntyä ja toisaalta hedelmien, marjojen ja vihannesten syönti vähentyä.

Veri on hyvä terveydentilan mittari. Siitä voidaan nähdä esimerkiksi kuona-aineita, happokiteitä tai mineraalien puutoksia. Veressä näkyvä liikakalsium saattaa johtua kalsiumin huonosta imeytymisestä eli muiden luutumismineraalien ja D-vitamiinin puutteesta tai sitten siitä, että kalsiumia liukenee verenkiertoon luustosta. Ylipainoisilla veressä voi näkyä myös kookkaita jätelauttoja kuona-aineiden kerääntymisen seurauksena, samoin kuin hiiva- ja bakteerilauttoja.

Verimikroskopisti Mikko Vapa.

Hiivan liikakasvu näkyy vaaleina painaumina elävän veren näytteessä. Hiiva päätyy Mikon mukaan vereen ilmeisesti siksi, että kehon nesteet eivät ole riittävän hyvässä kunnossa. Valkosolutkaan eivät tällöin toimi riittävän tehokkaasti.

Niin painonhallinnassa kuin veressä näkyvän hiivan hoidossakin keskeistä on juotavien nesteiden laadun parantaminen. Pahimpia juomia ovat hapotetut, lisäaineita sisältävät juomat, kuten limonadit, siiderit, cola-juomat, alkoholi ja kahvi. Tilalle kannattaa ottaa elimistöä emäksöiviä nesteitä eli puhdasta ionisoitua vettä tai lähdevettä. Hyvää tekevät lisäksi viherjuoma sekä merisuola- ja savivesi. Nämä auttavat myös valkosoluja toimimaan.

Lisätietoa verta puhdistavista, terveyttä edistävistä nesteistä löytyy kirjastamme Puhdas veri - terveyden perusta (2013). Kirjan loppuun olemme koonneet myös osviittaa ruoka-aineista, jotka tukevat terveyttä ja terveysongelmista toipumista. Kirja on saatavilla kauttamme ja jälleenmyyjiltä ympäri maan.


Viitteet

Bourgeois, Pierre (1995). Savihoidot - luonnollinen vaihtoehto. Espoo: Biokustannus.

Kiviluoma, Merja (2011). Oireiden taustalla hiivasyndrooma? Päänsärkyä, väsymystä,vatsavaivoja... Julkaisussa: Luontaisterveys 8/2011, 88-89.

Kiviluoma, Merja (2012). Vesi, suola ja savi puhdistavat verta. Verimikroskopisti Mikko Vapan mukaan ylipaino näkyy verinäytteestä. Julkaisussa: Luontaisterveys 1/2012, 46-48.

Vapa, M., Peltoniemi, P. & Vapa, M. (2013). Puhdas veri - terveyden perusta. 3. painos. Kurikka: Valmiixi.

Julkaistu 26.02.2012, päivitetty 24.06.2014.

1 kommentti: