maanantai 1. helmikuuta 2021

Kirja-arvostelu: Pyhiinvaellusten suosio kasvaa

Kaksi julkaisemaamme pyhiinvaelluskirjaa on arvosteltu Tunturilatu-lehdessä. Kirjat ovat Helienda Toivion kirjoittama Santiagon Camino - Tie Henkiseen Kotiin ja Tapani Tukiaisen Pyhän Olavan polulla - pyhiinvaellus Sundsvallista Trondheimiin. Kirjat on arvostellut Antti Karlin.

Pyhiinvaelluskulttuuri on luonut vaellusreittejä eri puolille maailmaa. Yksi Euroopan tunnetuimmista on Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitti, El Camino de Santiago. Pohjoismaissa tunnettuja ovat puolestaan Pyhän Olavin reitit.

  

Karlin kuvaa Toivion kirjaa hengellisen ja omakohtaisen kokemuksen kuvaukseksi. Hänen tekstinsä on puhuttelevaa.

Tukiaisen kirja on enemmän vaelluskuvausta sanoin ja kuvin kuljetusta matkasta ja yöpymisistä. Lisänäkökulmaa siihen tuovat kuvitteelliset matkaseuralaiset, Juice Leskinen ja pyhä Birgitta.

Arvostelu on luettavissa kokonaisuudessaan Tunturilatu-lehdessä. Toivion kirjan esittely löytyy täältä ja kirjaa voi tilata kirjailijalta tai kirja- ja verkkokaupoista kautta maan sekä kustantajan verkkokaupasta. Tukiaisen kirja on esitelty täällä ja se on tilattavissa kirjailijalta tai kirja- ja verkkokaupoista kautta maan sekä kustantajan verkkokaupasta.


Viitteet

Karlin, Antti (2020). Pyhiinvaellusten suosio kasvaa. Kannesta kanteen. Tunturilatu 4/2020, 4.

Toivio, Helienda (2017). Santiagon Camino - Tie Henkiseen Kotiin. Kurikka: Valmiixi. 

Tukiainen, Tapani (2019). Pyhän Olavin polulla - pyhiinvaellus Sundsvallista Trondheimiin. Kurikka: Valmiixi.

Julkaistu 02.02., päivitetty (linkkejä) 09.02.2021.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti