perjantai 1. toukokuuta 2020

Rising Moon on Sarianna Suorsan luoma fantasiamaailma

Kirjailija Sarianna Suorsalta ilmestyy tänä vuonna kolmas kirja, Rising Moon -sarjan Surulaulu.

Fantasia-trilogian ensimmäinen osa Evanescent - Katoavainen ilmestyi vuonna 2015. Suorsa kertoo esikoisteoksen saaneen alkunsa jo hänen yläasteajoillaan, jolloin hän kirjoitti kirjan ensimmäiset sata sivua. Kirjan toinen osa Kaikkivaltias julkaistiin vuonna 2016.

Rising Moon on mukaansatempaava tarina fantasiamaailmoineen. Se kertoo neljään valtioon jakaantuneesta maailmasta, jossa elämää varjostaa alituinen sodan uhka.

- Fantasiamaailma on kärjistetty versio omasta maailmastamme, Suorsa sanoo Kalevan haastattelussa. - Se antaa mahdollisuuden kritisoida yhteiskuntaa, joka ei anna tilaa herkkyydelle.


Sarjan päähenkilö, nuori nainen, Tegan, on varttunut köyhimmissä osissa maata. Hän lähtee ystävineen vuorollaan taistelukouluun, jossa hänen elämäänsä astuu myös vahva ja innostava nuorukainen. Vaikeasta taustasta ponnistava Tegan joutuu suuren paineen alle koulussa ja henkilökohtaisissa ratkaisuissaan. Pystyykö hän löytämään itsestään kyvyn rakastaa?

Tegan unelmoi maailmasta, jossa ihmiset elävät rauhalle, eivätkä sodalle. Hän löytää itsestään voimavaroja, joista hänellä ei ollut aavistustakaan. Mutta onko anteeksianto traagisten tapahtumien jälkeen mahdollista - voiko rakkaus voittaa ylitsepääsemättömät esteet?

Sodan syttyessä Tegan ja Rising Moonin maa ovat alakynnessä. Heillä on yksi ainoa valttikortti sodan voittamiseen. Onnistuvatko he käyttämään sen ja kuinka paljon Tegan on valmis menettämään voittaakseen?

Rising Moon: Surulaulu on tilattavissa ennakkoon Mesenaatin kautta.


Viitteet

Kokko, Pasi (2015). Vain taivas rajana. Ihmiset. Uusi Rovaniemi 15.07.2015, s. 18.

Riihinen, Eleonoora (2015). Oululaiskirjailija loi julman maailman. Kaleva 7/2015.

Suorsa, Sarianna (2020). Rising Moon: Surulaulu. Kurikka: Valmiixi.

Julkaistu 01.05., päivitetty 16.09.2020.

© P. Peltoniemi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti