perjantai 21. syyskuuta 2018

Talvikki Lusa & Heikki Mahlamäki: Metsänpoikia

Valikoimissamme on nyt myös Metsänpoikia-kirja, joka yhdistää valokuvia, grafiikkaa ja runoja: kirja on yhtä aikaa taidekirja, kuvateos ja lorukirja.

Talvikki Lusan ja Heikki Mahlamäen kirja vie lukijan luontoretkelle muistuttamaan, miten teknistyvässä maailmassa suurimpia ihmeitä eivät ole älylaitteiden uusimmat innovaatiot vaan kotimaamme, ja vähän kaukaisempienkin maiden, erilaiset piipertäjät ja pörriäiset, loikkivat ja lentävät tassuttajat ja siivekkäät, hienointa arkkitehtuuria edustavat kasvit - koko luonto.


Taidekuvat kertovat inhimillisen elämän sattumuksista usein allegorisesti: eläinhahmojen kautta on omille erheille helpompi nauraa - ja ehkä ottaa opiksi. Lastenlorujen avulla teos kannustaa aikuisia ja lapsia lukemaan yhdessä ja löytämään tekstien kautta kuvista jotain uutta.

Teoksen isoveli Siipiveikkoja ilmestyi 2012 ja sukulaisuus siihen on ilmeinen, vaikka tämä kirja sirkuttaakin ihan omalla oksallaan metsän siimeksessä.


Lusa, Talvikki & Mahlamäki, Heikki (2017). Metsänpoikia: grafiikkaa, loruja ja valokuvia luonnon kummallisuuksista. Teuva: Valokuvapalvelu Heikki Mahlamäki. 136 s. ISBN 978-952-93-8899-8. Paino 610 g, pm-luokka 7.

Tilaukset:
  • 34,90 e/kpl (sis. alv 10 %) + postituskulut
  • tilaa
  • toimitus etukäteislaskulla tai postiennakolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti