lauantai 24. lokakuuta 2015

Kristian Peltoniemi: II etsivää ja autovarkaat

Christianin loma Peten luona jatkuu, vaikka hänen kesälomansa on jo ohi, ja parempi niin, sillä Pete ja poliisipäällikkö eivät kaksin olisi pärjänneet autovarkaita vastaan. Heitä on tarinassa vaatekaapin täydeltä ja aina kun muutama on saatu kiinni, tulee tilalle uusia, vielä hankalampia tapauksia.

Lopulta pojat löytävät itsensä Ahvenanmaalta, eräästä talosta, jossa huoneet ovat hi… Siis Ahvenanmaalta. Ennen sitä ehditään kuitenkin viettää myös joulua, mutta mitä ihmettä tekee teroitin Peten isän joululahjojen seassa?

Lyhyesti sanottuna kirjassa on kohtuullisen monta täpärää ja outoa tilannetta. Autovarkaat alkavat ryöstellä asuntovaunuja ja peräti veneitäkin, mutta on paras olla paljastamatta enempää! Tätä kirjaa ei muuten kannata lukea kahdeltatoista yöllä, jos haluaa nukkua vielä samana yönä!

Retket pohjalaisluonnossa muuttuvat seikkailujen tapahtumapaikoiksi: Kristiinankaupungin siperiankärhöltä ja Karijoen Susiluolalta mennään vauhdilla Kurikan Niileskalliolle ja Jyllinkosken kautta Kiskonniemeen. Kirjan kirjoittaja on 11-vuotias kurikkalainen Kristian Peltoniemi. Häntä kiinnostavat luonto ja eläimet sekä autot, jotka ovat tässä kirjassa pääosassa ja kokonaisuudesta muodostuukin jännittävä seikkailutarina.

Klikkaa kuvat suuremmiksi.

Peltoniemi, Kristian (2015). II etsivää ja autovarkaat. Seikkailu Suomessa. 2. Kurikka: Valmiixi. 118 s. Kansien kuvat: Kristian Peltoniemi. ISBN 978-952-5965-37-7 (liepeellinen). UDK 894.541, YKL 84.2, paino 125 g, pm-luokka 2. Ilmestyy 13.11.2015.

Jälleenmyyjät:
Tilaukset:
 • 22,90 e/kpl (sis. alv 10 %) + postituskulut
 • tilaa
 • toimitus etukäteislaskulla tai postiennakolla
Päivitetty 17.02.2023.

3 kommenttia:

 1. Suupohjan Sanomat jututti Kaksi etsivää -kirjojen kirjoittajaa. Hänen ajatuksiaan pääsee lukemaan täältä .

  VastaaPoista
 2. Huikeaa palautetta Kristian Peltoniemen kirjasta II etsivää ja autovarkaat tulee Marlee-mumman blogista:
  http://marleemumma.blogspot.com/2018/06/kirjavinkkarin-jaahyvaiskeikasta.html

  VastaaPoista