torstai 5. helmikuuta 2015

Heikki Hemminki: Monen kaupungin tuoksua taskuissa

Kirjailija Heikki Hemmingin yli 60-vuotisen uran tuotanto on monipuolinen. Monen kaupungin tuoksua taskuissa -arkistokooste toimii sekä kirjailija-taiteilijan muistelmina että koottuina teoksina.

Kirja sisältää kuvia Hemmingin maalaamista tauluista ja kertoo hänestä näytelmäkirjailijana ja runoilijana, radio- ja tv- sekä lehdistökirjailijana. Se kuvaa Hemminkiä myös byrokraattina ja opiskelijana, osallistujana ja toimijana, sota-ajan lapsena ja matkalaisena Euroopassa. Teoksen loppupuoli sisältää kirjailijan mietteitä ja muistelua aiheettomasti nujerrettuna – ja kiitettynä.

Kirjailija-taiteilijan sanoin: ”En katso aiheelliseksi ”runoilla” elämäkertaani, jota kyllä on toivottu. Ehkä dokumentit antavat elämäkertaa totuudellisemman ja monipuolisemman kuvan toiminnastani kirjailijana Väli-Suomessa. Olen myös maalannut kirjallisia aiheitani. Tauluista on kuvia koosteessa. Ne antanevat väriä ja visuaalisuutta teokselle. Näytelmieni henkilöistä olen myös maalannut karikatyyrejä, joita on kirjassa mukana.”

Klikkaa kuva suuremmaksi.

Hemminki, Heikki (2011). Monen kaupungin tuoksua taskuissa – kirjailijana Väli-Suomessa. Kurikka. 396 s. ISBN 978-952-92-9082-6 (sid., kovakantinen, 4-väri). Paino 1040 g, pm-luokka 11.

Tilaukset:
  • 49,90 e/kpl (sis. alv 10 %) + postituskulut
  • tilaa
  • toimitus etukäteislaskulla tai postiennakolla
Julkaistu 05.02.2015.

1 kommentti: