torstai 11. joulukuuta 2014

Kaarina Westerlundin Viirupöllö tarkkailee

Espoo Art ry:n 38. vuosinäyttely Tunnelmia on avattu Helsingissä Kaapelitehtaan valssaamossa. Näyttely on avoinna 10.-22.12.2014 joka päivä klo 11-18.

Näyttelyssä on ensi kertaa esillä myös taiteilija Kaarina Westerlundin maalaama öljyvärityö Viirupöllö tarkkailee. Taulu on kooltaan 55x40 cm. Sen syntyyn liittyy mukava tarina.

Westerlund on maalannut taulun ottamastani viirupöllön kuvasta. Kuva oli kuvituksena Minä Olen -lehden artikkelissa, josta Westerlund sen näki ja kysyi lupaa maalata kuvasta taulu. Annoin luvan ilomielin.


Myös kuvanottohetki oli mieleenpainuva: pääsimme rengastajan mukana viirupöllön pesälle alkukesällä 2013. Hän varoitti etukäteen, kuinka kyseisellä pesällä on yleensä emo vahtimassa - niin nytkin. Viirupöllö on aika suuri ja voimakas, joten jos se käy kohti, täytyy päätä suojata ja pysytellä matalana.

Jäin taaemmaksi toivoen saavani edes yhden kuvan aikuisesta viirupöllöstä. Oli jo melko hämärää ja kuva jäi hiukan tummaksi, mutta pöllön kurkistava asento oli kuitenkin aika hauska, joten valitsin sen kuvituskuvaksi. Toinen, perinteisemmin pystyssä istuva viirupöllö pääsi puolestaan julisteeseen.

Mukavia hetkiä ja Tunnelmia näyttelyn parissa!

Ystävällisin terveisin
VALMIIXI / Päivi


Viite

Aho, Kaija (2013). Kirjat ovat kustantaja Päivi Peltoniemelle enemmän kuin kirjoja. Minä Olen 4/2013: 62-65.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti