torstai 15. elokuuta 2013

Pirjo Lindroos-Annala: Tuulelan tupa

Elokuun lopussa ilmestyi Pirjo Lindroos-Annalan romaani Tuulelan tupa. Kirja on kurikkalaisen kirjailijan esikoisromaani. Se kertoo erään suomalaisperheen tarinan 1930-luvulta aina 2000-luvulle. Kirja perustuu omakohtaisesti koettuihin tapahtumiin, mutta sisältää myös fiktiivisiä aineksia.

Tuulelan tupa purkaa myyttejä aiheista, joista vieläkin usein vaietaan. Sen teemoja ovat miehen sota-ajan kokemukset, lapsen menetys ja läheisen itsemurha. Sota on lähempänä kuin sodan jälkeen syntyneet aina ymmärtävätkään – se vaikuttaa yhä perheiden elämään.

Lindroos-Annalan romaani on todellisuuteen pohjautuva kirja, jolla ei ole onnellista loppua. Sen pohjavire on kuitenkin elämänmyönteinen. Kirjan kantavaksi sanomaksi nouseekin suru ja selviytyminen, ajan ja vertaistuen avulla.

Klikkaa kuvat suuremmiksi.

Lindroos-Annala, Pirjo (2013). Tuulelan tupa. Kurikka: Valmiixi. 197 s. Etukannen kuva: Ismo Nousiainen, takakannen kuva: Petri Ruostetoja. ISBN 978-952-5965-15-5 (sid., liepeellinen). YKL 84.2. Loppuunmyyty kustantajalta.

Jälleenmyyjät:
Päivitetty 19.08.2023.

2 kommenttia:

  1. Tuulelan tupa -kirja on nyt ostettavissa mm. Alavuden, Ähtärin, Kurikan ja Kuortaneen kirjakaupoista! Myös muut kirjakaupat voivat tilata kirjan sen ISBN-numerolla.


    Lisäksi kirjaa voi ostaa Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museosta Seinäjoelta!

    VastaaPoista
  2. Taina on kirjoittanut Prisman sivuille arvostelun Pirjo Lindroos-Annalan Tuulelan tuvasta. Sen mukaan kirja on hyvin koskettava kuin se kertoisi omasta elämästä. - Kiitos Tainalle suosittelusta!

    VastaaPoista