lauantai 26. helmikuuta 2011

Luonnonlapsen kehon kuuntelua

Juuri ilmestyneestä Luonnonlapsi-lehdestä löytyy myös artikkelimme kehon kuuntelusta. Artikkelin aiheena on kehon kuuntelu voimanlähteenä vauvaiästä vanhuuteen. Artikkelin vahvat, elämänvoimaa välittävät kuvat on ottanut Casper Gripenberg.

Pieni vauva osaa kuunnella itseään, mutta kasvamisen myötä taito kuulla omia tuntemuksia jää hyvin usein muiden, uusien asioiden jalkoihin. Vanhuusiässä kehon kuuntelua voivat estää erityisesti kivut. Iän karttuessa kehon kuuntelussa tärkeäksi muodostuukin omassa kehossa olevan kivun kuunteleminen.

Valotamme artikkelissa myös Kehon kuuntelun oppaan kirjoittamisen taustoja: sitä, miten päädyimme kirjoittamaan Vapan pro gradu -tutkimuksen pohjalta kaikille kiinnostuneille tarkoitetun oppaan. Kirjasta saamamme palaute on ollut hyvin kannustavaa - isot kiitokset siitä!

Luonnon rauhassa. Kuva: P. Peltoniemi.

Luonnonlapsi on Luonnonlapsi ry:n jäsenlehti. Yhdistys on perustettu keväällä 1999 ja sen tarkoituksena on tehdä tunnetuksi luonnonmukaisia vaihtoehtoja lasten kasvatukseen, ravitsemukseen ja terveydenhoitoon liittyen ja koota näistä asioista kiinnostuneita ihmisiä yhteen.

Luonnonlapsi-lehti etsii muuten parhaillaan päätoimittajaa ja taittajaa. Tilaa on myös yhdistyksen hallituksessa kaikille asiasta innostuneille!


Viitteet

Peltoniemi, P. (2011). Kehon kuuntelu - voimavara kehdosta keinutuoliin. Luonnonlapsi, 10: 4, 4-5.

Vapa, M. (2010). Kehon kuuntelun merkitys urheiluvalmennuksessa. Pro gradu -tutkimus. Jyväskylän yliopisto.

Vapa, M. & Peltoniemi, P. (2010). Kehon kuuntelun opas. Kurikka: Valmiixi.

Päivitetty 04.07.2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti