maanantai 28. huhtikuuta 2014

Lintukilpailumme voitot Siikaisiin ja Kurikkaan

Järjestimme viikonloppuna osastollamme Kurikka palvelee -messuilla myös lintukilpailun. Leikkimielisen kilpailun tehtävänä oli yhdistää oikea lintu tai eläin erikokoisiin pönttöihin.

Pieneen 28 mm:n lentoaukolliseen linnunpönttöön sopivat kirjosieppo ja muut tiaiset paitsi talitiainen, joka vaatii aavistuksen suuremman lentoaukon (32 mm). Keskikokoinen pönttö 46 mm:n lentoaukkoineen on tehty varpuspöllölle - mutta pesäpöntön voi omia myös liito-orava. Suurin esillä ollut pönttö 85 mm:n lentoaukolla on sopiva helmipöllölle, jonka voi saada pesimään pihapiirissäkin.

Telkkä ja viirupöllö vaativat jo hieman suuremmat pesäpöntöt. Telkänpöntön lentoaukon tulee olla 110-120 mm ja viirupöllön pöntön 180 mm. Tietoa linnunpönttöjen mitoista löytyy muun muassa BirdLife Suomen Pöntöt & linnut -oppaasta tai paikallisen lintuyhdistyksen sivuilta.

Kirjosiepot. Kuvat: P. Peltoniemi.

Onnetar suosi kilpailuun osallistuneista Kirsti Lillvikiä Siikaisista ja Seija Kaunismäkeä Kurikasta. Kirstille lähtee postissa luontokuvaaja Benjam Pöntisen Liito-orava-kirja ja Seijalle luontokuvaaja Petri Ruostetojan kuvaama Helmipöllö-juliste. Voittajille on ilmoitettu voitosta ja tieto tulee myös s-postitse osoitteensa antaneille.

Onnea voittajille ja kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

Ystävällisin terveisin
VALMIIXI / Päivi


PS. BirdLife Suomi järjestää 07.-08.06.2014 Pönttöbongauksen, joka on avoin kaikille kiinnostuneille.

1 kommentti:

  1. Valikoimassamme on nyt myös lintujulisteita pihapiirin pikkulinnuista, telkästä ja pöllöistä. Kannattaa tutustua!

    VastaaPoista