perjantai 20. syyskuuta 2013

Janne Pulkkinen: Mielen seikkailu maassa

Lokakuun 29. päivänä ilmestyi ilmajokisen Janne Pulkkisen hulvaton Mielen seikkailu maassa. Kirja on fiktiivinen hurjastelu nyky-yhteiskunnan pyörteissä. Mikään ei pidä paikkaansa, kun tutkijajoukko yrittää luotsata läpi koukeroisen sosiaalisen verkoston. Mitä meiltä odotetaan? Ja onko se mitä meiltä odotetaan, sitä mitä meiltä odotetaan?

Kirja iskee sanalliset hampaansa niihin elämän piirteisiin, jotka usein aiheuttavat ihmisten putoamisen turvaverkon läpi. Oletamme tiettyjen tahojen keskittyvän asioiden hoitoon, mutta heidän todellinen funktionsa onkin jotain aivan muuta. Mitä se sitten on?

Esikoiskirjailija Janne Pulkkinen luo ajatusleikin, jonka perusta on kuvitteellinen, mutta monissa kohdin lukija joutuu hämmästelemään toden ja fiktion läheisyyttä. Juuri kun hän huokaisee asioiden kääntelyn helpottuneen, sivun kääntö tuo uuden näkökulman. Miksi kaikki, minkä kuvittelin olevan loogista, muuttuukin joksikin aivan muuksi? – Mutta tämähän onkin vain kuviteltua…

Klikkaa kuvat suuremmiksi.

Kirjan takakannen kuva "Rajalla" ylsi Vuoden luontokuva -kilpailussa semifinaaliin maisemasarjassa vuonna 2009.

Pulkkinen, Janne (2013). Mielen seikkailu maassa. Kurikka: Valmiixi. 204 s. Kansien kuvat: Janne Pulkkinen. ISBN 978-952-5965-16-2 (sid.). UDK 894.541, YKL 84.2. Paino 285 g, pm-luokka 3.

Jälleenmyyjät:
Tilaukset:
  • 29,50 e/kpl  uusi hnta 25,00 e/kpl  (sis. alv 10 %) + postituskulut
  • tilaa
  • toimitus etukäteislaskulla tai postiennakolla
Päivitetty 14.11.2022.

1 kommentti:

  1. Janne Pulkkisella on taito kuvata hykerryttävän hauskasti yksityiskohtia - myös sanallisesti. Mielen seikkailu maassa on lukijapalautteen mukaan "parasta tekstiä, jota olen koskaan lukenut".

    VastaaPoista