lauantai 30. maaliskuuta 2013

Eero Peltoniemelle valehtelun SM-pronssia

Kauhavalla kilpailtiin viikko sitten lauantaina jokakeväisissä Valehtelun SM-kisoissa. Ensimmäinen ja toinen sija menivät Lapualle ja Vaasaan. Kolmannen sijan otti Kauhava.

Valehtelun SM-kisat järjestettiin ensikerran Kauhavan Ylikylän nuorisoseuran talolla vuonna 1996. Tänä vuonna kisaan osallistui kuusi tarinankertojaa, joiden juttuja oli kokoontunut kuuntelemaan täysi salillinen väkeä. Eero Peltoniemellä oli ketun häntä kainalossa siihen malliin, että tarinan iskemisestä tuli SM-pronssia.


Eero Peltoniemi on menestynyt aiemmin myös useissa kirjoitus- ja lausuntakilpailuissa. Vuonna 2008 hän sai valtakunnallisessa rakkausrunokilpailussa kunniamaininnan runollaan "Omaishoitajan rakkaus".

Kauhavalaisen kirjoittajan, lausujan ja murteen esittäjän tekstejä ja runoja on julkaistu yli kymmenessä antologiassa. Hän on julkaissut myös oman Sanajonon kolketta -kokoelman runoja ja Pohjanmaan murteella kirjoitettuja kertomuksia. - Onnittelut Eerolle tarinankerronnassa menestymisestä!

Ystävällisin terveisin
VALMIIXI / Päivi


PS. Facebookissa järjestetään Maalaisrunokilpailu 15.02.-15.05.2013. Eero Peltoniemi osallistuu kilpailuun runollaan "Lakian lumo". Käy tykkäämässä - eniten tykkäyksiä saanut palkitaan!


Viitteet

Olli, Tomi (2013). Valehtelun mestaruuskisa on koko kylän juttu. Maaseudun Tulevaisuus 25.03.2013  36: 12.

Peltoniemi, Eero (2008). Sanajonon kolketta. Riihimäki: Tekstitalli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti