torstai 17. tammikuuta 2013

Benjam Pöntinen: Liito-orava

Luontokuvaaja Benjam Pöntisen hieno kirja Liito-orava - Flygekorren on nyt saatavana kauttamme!

Suomi on ainoa Euroopan Unionin liito-oravamaa. Siksi laji kuuluu sekä Suomen että EU:n lainsäädännössä tiukimmin suojeltujen joukkoon.

Miten liito-oravan voi löytää ja miten sen tunnistaa? Millaisessa ympäristössä liito-orava elää? Millaiset ovat liito-oravan elintavat ja mitä sen hyväksi voi tehdä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löytyy vastaus Liito-orava-kirjasta.

Kirja tutustuttaa lukijansa paitsi itse liito-oravaan (Pteromys volans), myös sen suojeluun ja asemaan Suomessa sekä liito-oravatutkijoiden ja metsänomistajan, metsäteollisuuden ja luonnonsuojeluyhdistysten edustajien näkemyksiin liito-oravista. Kirjan tekstien kirjoittajina ovat Tapani Veistola, Tuija Pakkasmaa-Pietilä, Antero Mäkelä, Ilpo K. Hanski ja Päivi Salpakivi-Salomaa.

Finland är det enda landet inom den Europeiska Unionen där flygekorren förekommer. Därför har arten både i Finlands och i EU:s lagstiftning strängast mögliga skyddsbestämmelser.

Hur kan man finna flygekorren och hur känner man igen den? Var lever flygekorren? Vilka är flygekorrens levnadsvanor och vad kan man göra för den? Svaren på dessa och många andra frågor finner du i handboken Flygekorren av naturfotograferaren Benjam Pöntinen.

Klikkaa kuva suuremmaksi.

Pöntinen, Benjam (2001). Liito-orava. Flygekorren. Nurmo: Benjam Pöntinen. 48 s. ISBN 9789519638270 (sid., pehmeäkantinen, runsas 4-värikuvitus).

Tilaukset / Beställningar:
  • 10,00 e/kpl (sis. alv 10 %) + postituskulut
  • tilaa
  • toimitus etukäteislaskulla tai postiennakolla
Julkaistu 09.02.2013, päivitetty 05.09.2018.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti