maanantai 3. tammikuuta 2011

Kehon kuuntelua Trendissä

Vuoden ensimmäisestä Trendi-lehdestä löytyy Marko Vapan ajatuksia liikunnasta ja kehon kuuntelusta. Maija Kangasluoman kirjoittama artikkeli on luettavissa Trendin tammikuun numerosta 01/2011.

Vapan mielestä kehoa ja omaa oloa kannattaa kuunnella liikkuessa useasta syystä: Lyhyellä aikavälillä kehon kuuntelu suuntaa ajatukset heti tässä-ja-nyt -hetkeen ja lisää sitä kautta muun muassa liikunnan iloa ja nautittavuutta. Pidemmällä aikavälillä kehon kuuntelu johtaa myös kitkattomaan elämään, sillä se opettaa esimerkiksi liikkumaan ja syömään oikein.

Trendin artikkelissa opastetaan tulkitsemaan omalle keholle soveltuvia liikuntamuotoja ja annetaan ohjeita hyvää oloa tuottavan liikunnan harrastamiseen. Artikkelin näkökulma kehon kuunteluun on varsin käytännönläheinen, joten lukija saa myös vinkkejä liikuntamuodoista, jotka sopivat erilaisiin vireys- ja mielentiloihin. - Tästä on hyvä aloittaa oman kehon kuuntelu myös liikuntaa harrastaessa!

Liikkeessä. Kuva: M. Vapa.

Vapa itse ehti joulun ja uuden vuoden välissä muun muassa kaukalopallon, salibandyn ja maastohiihdon pariin. Lisäksi hän suunnisti maastossa ja vaelsi lumikengät jalassa. Loppiaisena vuorossa on korttelisuunnistusta.


Viite

Kangasluoma, Maija (2010). Mielitekoja. Trendi, 01/2011, 76-77.

Julkaistu 03.01.2011, päivitetty (linkkejä) 12.03.2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti