torstai 31. lokakuuta 2019

Katja Tukiaisen taidenäyttely Turussa

Katja Tukiaisen taidenäyttely Jesus & moi avataan sunnuntaina 03.11.2019 klo 15.00 Pyhän Henrikin ekumeenisessa Taidekappelissa Turussa (os. Seiskarinkatu 35). Yleisöllä on tilaisuuteen vapaa pääsy.

- Näyttelyssäni Jesus & moi, ranskasta suomennettuna Jeesus ja minä, palaan naispyhimysten pariin. Yli 20 vuotta sitten opiskellessani maalausta Venetsian taideakatemiassa, tarkastelin katolisia pyhimyskertomuksia ja valitsin niistä kiinnostavimmat naiskohtalot maalausteni aiheiksi. Uusien maalausteni tytöt eivät ole marttyyreita, vaan aikamme sankareita, Katja Tukiainen kertoo.

Tukiainen (s. 1969, Pori) on palkittu kuvataiteilija, jonka teoksia on nähty Suomen lisäksi mm. Ruotsissa, Japanissa, Yhdysvalloissa ja Italiassa.

Jesus & moi, öljy ja alkydi kankaalle, 100 x 100 cm, 
Katja Tukiainen 2019

Pyhimykset ovat keskeisessä osassa myös kirjailija Tapani Tukiaisen tuotannossa. Pyhä Henrik ja pyhäksi julistettu Norjan kuningas Olavi olivat molemmat keskiajan pyhimyksiä. Näyttelyn avajaistilaisuudessa Tapani Tukiainen signeeraa juuri ilmestynyttä uutuuskirjaansa Pyhän Olavin polulla - pyhiinvaellus Sundsvallista Trondheimiin.

Kuvataiteilijan teokset ovat esillä ja kirjailijan uutuusromaani myynnissä taidekappelissa koko näyttelyn ajan eli 01.11.-31.12.2019. Näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin, tarkemmat ajat löytyvät Taidekappelin sivuilta.

Tervetuloa pyhimystarinoiden pariin!

Ystävällisin terveisin
VALMIIXI / Päivi


PS. Turun Sanomat haastatteli kuvataiteilijaa 2. marraskuuta ja juttu on luettavissa täältä ja täältä .


Viite

Tukiainen, Tapani (2019). Pyhän Olavin polulla - pyhiinvaellus Sundsvallista Trondheimiin. Kurikka: Valmiixi.

Julkaistu 30.10., päivitetty linkit 10.11.2019.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti