lauantai 19. syyskuuta 2015

Tekstistä kirjaksi: yhteisteos ja hartauskirja

Kulttuuritapahtuman Rohkea elävä pohjalainen kirja teemana keskiviikkona 23. syyskuuta 2015 on yhteisteos ja hartauskirja. Ilta tarjoaa Tekstistä kirjaksi -luennon aiheesta klo 17-18 (ennakkoilmoittautuminen) ja sen jälkeen kolme pohjalaiskirjailijoiden esitystä klo 18-20.


Seinäjoen vanhimman vanhainkodin, Simunanrannan, 60-vuotisjuhlajulkaisun kirjoittivat ja kokosivat vuosi sitten keväällä Marja Kallioniemi, Anja Keskinen, Helena Koskinen ja Marjatta Mäkelä Kuortaneelta ja Seinäjoelta. He kertovat muistelmateoksen kirjoittamisesta esityksessään Vanhainkotielämää - pohjalaista hoivaa ja sairaanhoitoa.

Eero Peltoniemi on kauhavalainen kirjoittaja, lausuja ja murteen esittäjä, joka julkaisi kokoelmansa Sanajonon kolketta seitsemän vuotta sitten. Hänen tekstejään on julkaistu useissa lehdissä ja yli kymmenessä antologiassa. Hän on saanut tunnustusta myös murre- ja runoesityksistään. Illan esitys Teksteissä elämän mäkiä sisältää näistä näytteitä.

Lapualainen Lilja Lindholm on tuttu Herättäjä-yhdistyksen seurapuhujana pohjalaisille ja savolaisille. Hän julkaisi ensimmäisen kirjansa kaksi vuotta sitten ja toisen tänä kesänä. Ne sisältävät hartauskirjoituksia ja siioninvirsiseuroissa pidettyjä puheita. Esityksessään Rohkeutta vaillinaiseen elämään hän kertoo kirjan synnystä ja lukee siitä otteita.

Kulttuuritapahtuman ovet ovat avoinna keskiviikkona klo 16-21. Tule kahvikupposelle ja tutustumaan lapualaisen Anne Kultin ja kurikkalaisen Heikki Hemmingin taidenäyttelyihin sekä kurikkalaisen Tommi Pantin valokuviin ja monipuoliseen taide-, kuva-, kortti-, juliste- ja kirjamyyntiin! Koko tapahtuman tarjonta löytyy käsiohjelmasta.

Lämpimästi tervetuloa!

Esiintyjien ja tapahtumajärjestäjien puolesta
VALMIIXI / Päivi

1 kommentti:

  1. Lilja Lindholmin kesällä ilmestyneestä hartauskirjasta löytyy juttu uusimmasta Lapuan Sanomista .

    VastaaPoista