tiistai 22. syyskuuta 2015

Tekstistä kirjaksi: fantasiaromaani ja runokirja

Kulttuuritapahtuma Rohkea elävä pohjalainen kirja jatkuu lauantaina 26. syyskuuta. Tekstistä kirjaksi -luennon (ennakkoilmoittautuminen) aiheena klo 12-13 on fantasiaromaani ja runokirja. Tämän jälkeen seuraa kolme pohjalaiskirjailijoiden ja -runoilijoiden esitystä klo 13-15.


Töysäläissyntyinen, Espoossa asuva Heli Haavisto julkaisi esikoisteoksensa keväällä. Kirja on fantasiaromaani ja se kertoo ajankohtaisesta aiheesta: erilaisuuden hyväksymisestä ja suvaitsevaisuudesta. Esityksessään kirjailija pohtii teemaa otsikolla Wernerilandia - pakoa todellisuudesta vai todellista rohkeutta?

Kurikkalainen, yli 60-vuotisen taiteellisen uran tehnyt kirjailija Heikki Hemminki julkaisi vuosi sitten marraskuussa toisen uudistetun painoksen suositusta Keeniperimä-runokirjastaan. Sen runoista on päästy nauttimaan myös Ryskööremmin esittäminä. Runoilija-taiteilijan esityksessä Runokuvia Pohjanmaalta kuullaan muun muassa tämän kokoelman runoja.

Lapualaisen Anne Kultin esikoisrunokirja ilmestyi viime vuoden marraskuussa. Hänen kirjansa runot ja voimataulut kuvaavat irtipäästämisen kauneutta ja matkaa omaan itseen. Esityksessään Omaksi itseksi - kerros kerrokselta runoilija lukee kirjan runoja ja kertoo sen synnystä.

Kulttuuritapahtuman ovet ovat avoinna lauantaina klo 11-16. Taidenäyttelyssä voit tutustua Anne Kultin akryylimaalauksiin, Heikki Hemmingin akryyli- ja öljymaalauksiin sekä Paula Wihurin grafiikkaan, akryyli- ja öljymaalauksiin. Esillä on myös Tommi Pantin luontokuvia. Koko tapahtuman ohjelma löytyy käsiohjelmasta.

Myynnissä on taidetta, kuvia, taide-, luonto- ja maisemakortteja, julisteita, CD-levyjä ja kirjoja. Kirjamyyntipöydällä voit tutustua myös helsinkiläisen runoilija Fanni-Laura Patasen kirjoihin sekä posiolaisen Pirjo Osolan runokirjaan. Lisäksi saatavilla on runsas valikoima muun muassa terveys- ja hyvinvointikirjoja.

Tervetuloa kulttuuritapahtumaan!

Esiintyjien ja tapahtumajärjestäjien puolesta
VALMIIXI / Päivi

1 kommentti:

  1. Tosi hienon luontokuvaillan jälkeen kulttuuritapahtuma Rohkea elävä pohjalainen kirja jatkuu lauantaina runo- ja fantasiakirjateemalla klo 12. Kiitos esittäjille ja tervetuloa tapahtumaan huomenna!

    VastaaPoista