sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Tekstistä kirjaksi: romaani ja seikkailukirja

Kulttuuritapahtuma Rohkea elävä pohjalainen kirja jatkuu torstaina 24. syyskuuta. Paikalla on Kurikan kaupunginkirjaston pop up -kirjasto, jossa on mahdollista teettää kirjastokortti, lainata kirjoja ja jutustella kirjaston palveluista ja tapahtumista. Tekstistä kirjaksi -luennon (ennakkoilmoittautuminen) aiheena klo 17-18 on romaani ja seikkailukirja. Tämän jälkeen seuraa kaksi pohjalaiskirjailijoiden esitystä klo 18 alkaen.


Kurikkalainen Pirjo Lindroos-Annala julkaisi kaksi vuotta sitten omakohtaisen romaanin, joka kertoo hänen perheensä tarinan sodan jälkeen. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Pohjanmaalle, mutta ne olisivat voineet tapahtua missä päin Suomea tahansa. Kirjailija lukee esityksessään Elämää Pohjanmaalla sodan aikana otteita kirjasta ja kertoo sen synnystä ja kirjoittamisesta.

Ilmajokinen valokuvaaja-kirjailija Janne Pulkkinen kirjoitti esikoisteoksenaan yhteiskunnallisen satiirin toissa vuoden lokakuussa. Kirja tarttuu yhteiskunnallisiin epäkohtiin: koukeroisiin sosiaalisiin verkostoihin, toimimattomiin turvaverkkoihin ja asioita näennäisesti hoitaviin tahoihin. Hänen esityksensä Mielenmaisemia avaa näkymiä kirjaan ja sen tapahtumiin - ja ravistelee ajattelemaan.

Kirjamyynnin yhteydessä pääsee kuulemaan myös illan nuorimman kirjoittajan ajatuksia. Kurikkalainen Kristian Peltoniemi kirjoitti ensimmäisen, keväällä ilmestyneen kirjansa 10-vuotiaana. Kyse on pohjalaismaisemiin Karijoen Susiluolalle ja sen ympäristöön sijoittuvasta salapoliisi- ja seikkailutarinasta. Kirjoittaja antaa myös nimmareita kirjasta kiinnostuneille.

Lisäksi voit tutustua helsinkiläisen dekkaristi Ata Hautamäen ainoaan omaelämänkerrallisia aineksia sisältävään romaaniin Talo Teiskossa. Kirja kuvaa kirjailijan tutustumista maaseudun todellisuuteen, hämäläisiin ihmisiin sekä itseensä. Se sisältää runsaasti nelivärikuvia Teiskon maisemista ja sopii siten myös lahjakirjaksi.

Kulttuuritapahtuman ovet ovat avoinna torstaina klo 16-21. Poikkea kahville ja tutustu samalla Anne Kultin akryylimaalauksiin, Heikki Hemmingin akryyli- ja öljymaalauksiin sekä Tommi Pantin luontokuviin. Myynnissä on teemaan liittyvää taidetta, kuvia, kortteja, julisteita ja kirjoja. Koko tapahtuman ohjelma löytyy käsiohjelmasta.

Lämpimästi tervetuloa!

Esiintyjien ja tapahtumajärjestäjien puolesta
VALMIIXI / Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti