maanantai 21. syyskuuta 2015

Tekstistä ja kuvasta kirjaksi: kuvakirja

Kulttuuritapahtuman Rohkea elävä pohjalainen kirja teemana on perjantaina 25. syyskuuta kuvakirja. Ilta alkaa Tekstistä ja kuvasta kirjaksi -luennolla (ennakkoilmoittautuminen) klo 17-18. Tämän jälkeen ohjelmassa on kaksi luontokuvaesitystä klo 18.

Kurikkalaisen, Kauhajoella syntyneen Tommi Pantin kuvaesityksen aiheena on Nahkahiirestä hirveen. Pantin kuvat ylsivät Vuoden luontokuva 2014 -kilpailussa semifinaaliin ja jatkoon saakka ja kuvia päästiin näkemään myös Vuoden luontokuva -maakuntatapahtumassa Seinäjoella. Nyt luvassa on muun muassa eläinkuvia ja kerrontaa niiden kuvaamisesta.

Kurikkalaisen Kai Hautalan luontokuvaharrastus sai alkunsa Lounais-Suomesta. Hänen ensimmäisiä kuvauskokemuksiaan on vierailu merikotkan ruokintapaikalla vuosituhannen vaihteessa. Suuren linnun kaartelu pään yläpuolella sai haukkomaan henkeä ja tuosta hetkestä lähtien luonnon valokuvaamisesta on muodostunut hänelle eräänlainen elämäntapa. Hautalan esityksen otsikkona onkin Polun varrelta.


Lisäksi esillä on vehmersalmelaisen Petri Jauhiaisen teos Elämää pihapiirin kätköissä. Kirja on luontokuvakirja - läheltä, puutarhan ja pihapiirin luonnosta. Lisäksi se sisältää kuviin liittyviä tarinoita. Vapaana valokuvaajana toimiva Jauhiainen on saanut tunnustusta niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin valokuvakilpailuissa. Kirjan kansikuvalla isotytönkorennosta hän voitti Vuoden Luontokuva 2007 -kilpailussa Muut eläimet -sarjan.

Kulttuuritapahtuman ovet ovat avoinna perjantaina klo 16-21. Esillä on Tommi Pantin ja Kai Hautalan luontokuvia sekä Anne Kultin akryylimaalauksia ja Heikki Hemmingin akryyli- ja öljymaalauksia. Myynnissä on taidetta, kuvia, taide-, luonto- ja maisemakortteja, lintujulisteita ja runsas valikoima kirjoja, myös kuvakirjoja. Tapahtuman ohjelma löytyy kokonaisuudessaan käsiohjelmasta.

Tule tutustumaan ja poikkea samalla kahville!

Esiintyjien ja tapahtumajärjestäjien puolesta
VALMIIXI / Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti