lauantai 20. joulukuuta 2014

Markku Harju: Villieläinhoitolan elämää

Raippaluodon saaristossa Vaasan edustalla on yksi Suomen suurimmista yksityisistä luonnonvaraisten eläinten hoitopaikoista. Siellä hoidetaan vuosittain satoja loukkaantuneita eläimiä. Markku Harjun kirja Villieläinhoitolan elämää kuvaa suomalaista, vapaaehtoisvoimin tehtävää eläinten pelastustoimintaa.

Eläimen noutaminen usein vaikeasta ja vaarallisestakin paikasta, keskeltä myrskyävää merta tai korkealta kerrostalojen katoilta on uskallusta vaativaa toimintaa. Vammoiltakaan ei aina välty. Eläimet voivat purra tai upottaa kyntensä auttajaan.

Vaarallisten petolintujen ja muiden eläinten parissa työskentely on raskasta, mutta antoisaa. Toiminnan tavoite on saada eläin palautetuksi terveenä takaisin luontoon jatkamaan villiä elämäänsä. Harjun kirja sisältää myös kertomuksia kotieläimistä.

Klikkaa kuvat suuremmiksi.

Harju, Markku (2014). Villieläinhoitolan elämää - suomalaista eläinten pelastustoimintaa vapaaehtoisvoimin. Hämeenlinna: Nordic Wildlife Care. 148 s. Valokuvat: Arja-Saini Harju ja Markku Harju. ISBN 978-952-93-4786-5 (sid.). Paino 780 g, pm-luokka 8. Poistunut valikoimista.

Katso muut luontokirjamme 

Julkaistu 20.12.2014, päivitetty 07.08.2019.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti