tiistai 24. kesäkuuta 2014

Raija & Jouko Kivimetsä: Hulluna hortaan

Luonto tarjoaa varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn hortaa eli villivihanneksia, joiden herkuttelu edistää hyvinvointia ja lisää energiaa. Villivihanneksia ei kannata jättää keräämättä - ne ovat ilmaista, ekologista lähiruokaa, joka jo pieninä annoksina nostaa huimasti ruuan makua ja terveellisyyttä. Villivihannesten kerääminen ja käsittely sekä niistä kokkaaminen on elämäntapa, josta jokainen voi omaksua itselleen sopivan siivun.

Hulluna hortaan -kirjasta opit hortoilun eli villivihannesten keruun salat ja villikasvien tunnistus-, keräys- ja säilömisvinkit. Saat vinkkejä muun muassa voikukan, poimulehden ja piharatamon, nokkosen, maitohorsman ja ketunleivän sekä koivunlehtien, pihlajansilmujen ja kuusenkerkkien käyttämisestä. Kirjasta löydät ruokaohjeita ja inspiraatiota arkiruuan rikastamiseen, oletpa tavallinen sekasyöjä, kasvissyöjä, karppaaja tai raakailija.

Kirjan tekijät Raija ja Jouko Kivimetsä ovat hortoilun pioneereja. Raija on tietokirjailija sekä terveys- ja hyvinvointitoimittaja, jonka innostus villivihanneksiin juontaa juurensa kansanparantaja-ukin perinnöstä. Jouko puolestaan on ammentanut hortoiluoppinsa Kreetalta, paikallisilta mummoilta ja vuoristokylistä.


Kivimetsä, Raija & Jouko Kivimetsä (2013). Hulluna hortaan - hyvinvointia ja herkkuja villivihanneksista. 2. painos. Mividata. 175 s. ISBN 978-952-99207-4-7 (sid., 4-väri). Paino 375 g. Poistunut valikoimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti