keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kansanlääkintää ja kotikonsteja

Muistatko mummulasta? Kaalinlehtiä kipeisiin niveliin, kahvinporoja kuiville käsille, kermaa pieniin palovammoihin, mansikkaa hampaiden kiillotukseen, merisuolakääre tulehduksiin, porkkanamehua ihottumalle, sinappikääre kaikenlaiseen kolotukseen ja sipulisukat flunssaoireisiin. Kansanlääkintätieto kulkee edelleen sukupolvelta toiselle ja toimii nykypäivänäkin.

Mikä voima onkaan suomalaisessa luonnossa! Perinteiset ruoka-ainekset ovat nopea ja helppo tapa auttaa kehon pienissä vaivoissa. Kirjassa Kansanlääkintää ja kotikonsteja käydään läpi suomalaisten sukujen perimätietoa, jonka Wanhan Wiisauden voimalla on hoidettu mielen ja kehon ongelmia aivastuksesta kipuun, matkapahoinvoinnista vatsavaivoihin. Kuinka suomalaisuuteen kuuluukaan sauna, vihtominen ja koivunmahlan juoksutus, kuppaus, hieronta ja jäsenkorjaus!

Kirjasta löytyvät myös perinteisen muurahaisvoiteen ja merisuolakääreen ohjeet sekä opastus kodin perinnelääkekaapin kokoamiseen. Kirja sisältää tietoa myös sähkömagneettiselta säteilyltä suojautumisesta. Kirjan kokoajat, Saana Monthan, Osmo Hänninen ja Päiviö Vertanen, ovat suomalaisen perinnetiedon kerääjiä ja osaajia.
  

Monthan, Saana, Osmo Hänninen & Päiviö Vertanen (2011). Kansanlääkintää ja kotikonsteja. Kansanlääkintäseura ry. 102 s. ISBN 978-952-92-9311-7 (sid., kovakantinen, 4-väri). Paino 300 g, pm-luokka 4. Poistunut valikoimista.

Julkaistu 18.06.2014, päivitetty 20.02.2018.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti