perjantai 15. helmikuuta 2013

Selkämeren Luontokuvan näyttely Kristiinankaupungissa

Kristiinankaupungin Selkämeren sairaalan luontokuvagalleriassa on parhaillaan valtavasti nähtävää. Upeita luontokuvia on esillä muun muassa seuraavilta: Niklas Gerkman, Andy Horner, Bo-Göran Lillandt, Kirsi McKenzie ja Tommy Vikars. Lisäksi esillä on Harry Sjöblomin tauluja ja Lars-Göran Söderholmin merikotkaveistos.

Helmikuun uutuutena on Vaasassa ja Mustasaaressa toimivan valokuvauskerho Knäppisarnan suuri näyttely "Knäppt i naturen". Näyttelyssä on 65 kuvaa, jotka tuovat luonnon kasvot monipuolisesti esille: mukana on kaikkea nisäkkäistä, linnuista ja hyönteisistä  kasveihin ja kauniisiin luontomaisemiin. Näyttely täyttää jopa 75 metriä sairaalakäytävää.

Selkämeren sairaala sijaitsee osoitteessa Lapväärtintie 6, 64100 Kristiinankaupunki. Galleriaan on vapaa pääsy seitsemänä päivänä viikossa terveyskeskuksen aukioloaikoina, sisäänkäynti sairaalan pääoven kautta.

Tana, Torhop, Norja. Kuva: B-G. Lillandt.

Selkämeren Luontokuva järjestää tämän lisäksi ensimmäistä kertaa internetissä kaikille avoimen online-valokuvanäyttelyn. Näyttely on nimeltään "Värikäs vuosi 2012", johon valokuvaaja Bo-Göran Lillandt on koonnut 50 hetkeä vuodesta täynnä väriä, aurinkoa ja vettä.

Vuoden aikana vesi asettui auringon eteen melko usein, mutta kuvaajan silmin kyse oli fantastisesta vuodesta, täynnä hienoja elämyksiä. Kuvavalikoima on juuri niin heterogeeninen kuin vuosikin oli, mutta siinä ovat vahvasti esillä kauniit maisemat ympäri Suomea ja Pohjois-Norjaa.

Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta ja Saara Aalto.
Kuva: B-G. Lillandt.

Bottenhavets Naturfoto i Kristinestad ordnar för första gången en online-fotoutställning, som är tillgänglig för alla via internet. I utställningen "Det färggranna året 2012" återger fotografen Bo-Göran Lillandt 50 ögonblick ur ett år fullt av färg, sol och vatten.

Under året hände det ganska ofta att vattnet ställde sig i vägen för solen, men sett med fotografens ögon var det ett fantastiskt år fullt av fina upplevelser. Bildurvalet är just så heterogent som året var, men samtidigt starkt dominerat av vackra landskap runtom i Finland och Nord-Norge.

Nautinnollisia hetkiä kuvien parissa!

Ystävällisin terveisin
VALMIIXI / Päivi

1 kommentti:

  1. Vinkiksi, että Kristiinankaupungin retkeen voi hyvin yhdistää myös retken Kanuunalahden ulkoilualueelle, ks. http://taikapolku.blogspot.fi/2013/02/kanuunalahden-rannoilla.html .

    VastaaPoista